EkonomiGündem

Bu yükseliş şok etti! “2,5 liradan 11 liraya kadar yükseldi”

Son günlerde yükselişleri ile gündeme gelen market fiyatları listeye bir yenisini daha ekledi. Şeker başta olmak üzere yağ, un, çay, kahve, kakao, kuruyemiş gibi ürünlerin fiyat artışına bir de nişasta eklendi.

Nişasta Çeşitleri ve Kullanım Alanları | Tarifini Sevdim

 

 

“Nişasta karaborsaya düştü”

“Nişasta karaborsaya düştü” ifadesini kullanarak karşılaştıkları sorunu dile getiren firma yetkilileri, üretime devam edebilmek için piyasanın istediği fiyattan peşin olarak satın almak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Gıda ve ambalaj ürünlerine gelen art arda gelen zamlar ve yaşanan tedarik sorunu lokum ve şekerleme üreticisi firmalarını zor durumda bırakıyor.

Nişasta Nedir? Kaç Çeşittir? Özellikleri Nelerdir? - BirBes

“2,5 liradan 11 liraya kadar yükseldi”

Dünya Gazetesi’nden Hatice Aydoğan’ın haberine göre, bir yıl içinde nişastanın kilosunun 2,5 liradan 11 liraya kadar yükseldiğine dikkat çeken Lokum Atölyesi Genel Müdürü Yunus Emre Koca, yeni zam beklentisi nedeniyle piyasada nişasta bulunmadığını ancak karaborsadan günlük, haftalık alımlar yaptıklarını kaydetti. Bir yıl içinde 25 kiloluk nişasta torbasının 65 liradan 275 liraya yükseldiğini söyledi.

Çikolatalı Sultan Lokum Küçük Paket 265g - Hacı Mustafa Han

Yunus Koca, şöyle devam etti: “Elinde ürün olanlar fiyatlar yükselecek diye piyasaya vermiyor. Kutu, koli ve diğer ambalaj ürünlerinde 30 yıldır çalıştığımız tedarikçiden bile ürün alamıyoruz. Şekere gelen yüzde 25 zamla birlikte nişasta da yüzde 150 zamlandı. Kahvenin fiyatı 2,5 kat arttı. Fiyatlar nereye kadar artar, öngöremiyoruz. Hem ürün tedarik etmekte hem de fiyat belirlemekte zorlanıyoruz. Bulduğumuz fiyattan ve miktara kadar alarak üretimi sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.

Nişasta Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Ne İşe Yarar? - Nefis Yemek Tarifleri

Sözlerine devam eden Koca: “Yurt içinde alım gücü düşüyor. Zamları fiyatlara yansıtamıyoruz. Ancak yılbaşına kadar bekleyebiliriz. İstanbul, Bursa ve Antalya’daki mağazalarımızdaki yabancı turist bir miktar satışları destekliyor. Yurt dışından gelen siparişlerle üretim ve istihdamı korumaya çalışıyoruz. Piyasadan ürün tedarik edebildiğimiz sürece üretime ve ihracata devam edeceğiz. Aksi durumda ihracatta da zorlanırız.” şeklinde konuştu.