Gündem

Bu uyarıya kulak verin; ehliyet almak için 2023’ten önce kaydolun, yoksa iki katı para ödemek zorunda kalacaksınız!

Son zamanlarda artan akaryakıt fiyatlarından lastik fiyatlarına kadar otomotiv sektöründe pahalılaşan her şeyden etkilenen sürücü kursları, fiyatlarına zam yapmak için hazırlıklara başladı. 2023 yılından itibaren zamlı tarife ile kurs vermeyi planladıkları öğrenilen sürücü kurslarının yeni tarifesine ilişkin bilgiyi Sakarya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Dursun Aydın verdi.

EHLİYET ALMAK ARTIK 6 BİN TL

2022 yılında enflasyon rakamlarına rağmen bazı ehliyet kursu fiyatlarında değişiklik olmaması bir süredir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği’nin gündemindeydi. 2022 yılı ve 2023 yılı için yeni bir tarifeye gitmeyi planladıkları öğrenilen sürücü kurslarının enflasyondaki artış nedeniyle kurs ücretlerinde artışa gideceği bilgisine ulaşıldı. Sadece B sınıfı ehliyet için bile maliyetlerin katlanacağı açıklanırken, 2023 yılından itibaren sürücü kursu ücretlerinin 6 bin TL’ye kadar çıkma ihtimalinin olduğu bilgisi Sakarya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Dursun Aydın’dan geldi.

UYARI BAŞKAN DURSUN AYDIN’DAN GELDİ

Fiyatında artış yaşanması beklenen ehliyet sürücü kurslarına ilişkin ilk açıklama Sakarya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Dursun Aydın, artış öncesinde kaydolunması yönünde vatandaşları uyardı. Başkan Dursun Aydın’ın açıklamalarında, “Yılbaşından bu yana özellikle akaryakıta, lastik ile araç fiyatlarına, araç parçası ve işçiliklere defalarca, asgari ücrete iki kez zam geldi. Özellikle enflasyonun yüzde 80’lere çıktığı bu zorlu şartlarda zam yapmayıp kendimizi zorlayarak vatandaşlarımızı korumaktayız. Fakat ayakta durabilmemiz ve hizmetimize devam edebilmemiz için yılsonu itibariyle ‘B sınıfı’ ehliyet fiyatlarının tüm Türkiye’de ve dolayısıyla şehrimizde ortalama 6 bin lira ve üzeri seviyelere çıkacağı beklentisindeyiz. Vatandaşlarımızı yeni yıl öncesi ehliyet ve harçlara gelmesi beklenen ciddi artışlardan önce, ehliyetleri için vakit kaybetmeden sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları konusunda hassasiyetle bilgilendiriyoruz” ifadeleri yer aldı.