Ekonomi

Bu sene Ramazan Bayramı şekerleri internetten satın alınıyor!

Corona virüsü salgını nedeniyle bu sene vatandaşlar bayramı evlerinde geçirecekler. Geleneksel Ramazan Bayramı’nda misafirlere ve çocuklara dağıtılan bayram şekerleri de artık internetten satın alınmaya başlandı. Konuya ilişkin konuşan şekerleme firmaları, şubelerinin kapalı olması nedeniyle internet pazarından satış yaptıklarını söyledi.

Bu sene Ramazan Bayramı geçtiğimiz senelerden farklı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 81 ilde 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirdi. Bunun ile birlikte karantina sürecinde dışarı çıkmayan vatandaşlar ise alışverişlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor.

Satış patlaması yaşanıyor

Her sene Ramazan Bayramında çocuklara ve misafirlere ikram edilen şekerler bu sene internet kanallarından alınıyor. Vatandaşlar misafir kabul edemeyecek olsalar bile Ramazan ruhunu yaşatmak için şeker alışverişi yapıyorlar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan, bir çikolata firmasının kurucu ortağı Seda Şahin, “Şubelerimiz kapalı olduğu için satışlarımızı da internet pazarında sunuyoruz ve şu anda yoğun bir satış patlaması yaşadık.” İfadelerini kullandı.

Çikolata ve şeker üreticileri, bayramda ikram edilmek için alınan çikolata ile şekerleri internet üzerinden satışa sunmaya başlarken, online satış sistemi olmayan bazı geleneksel işletmeler ise çözümü telefonla sipariş alıp, kargo aracılığıyla müşterilerine ulaştırıyorlar.