EkonomiGündem

Bu sene kurbanlık alacaklar dikkat: Açıklama yapıldı!

Bu sene Kurban Bayramı Temmuz ayında kutlanacak. Bayram tarihinin yaklaşması ile beraber vatandaşların fiyat araştırmaları da arttı. Konu ile ilgili olarak ise Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç’tan açıklama geldi. Tunç’un açıklamalarına göre, bu sene kurbanlık fiyatlarında zam yapılmayacak.

Geçtiğimiz sene corona virüsü gölgesinde kutlanan Kurban Bayramı bu sene de salgının etkisi altında kutlanacak. Bayram tarihinin yaklaşması ile beraber ise fiyat araştırmaları arttı. Kurbanlık satın almayı düşünenlere güzel haberi Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç verdi. Tunç bu sene ürün çokluğu nedeniyle zam yapılmayacağını söyledi.

Türkiye’nin haberine göre Tunç’un açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Restoranların ve otellerin kapalı olması sebebiyle et tüketimi neredeyse yarı yarıya düştü. Dolaysıyla üretim merkezlerinden kesimhanelere hayvan gitmedi. Hâl böyle olunca hayvanlar üreticinin elinde kaldı. Bir piyasada mal çok olunca fiyatı düşer. Kurban Bayramı’nda da böyle bir durum yaşıyoruz.

Bu yıl zam yapılmıyor çünkü ürün çok. Eritilmesi gereken hayvan sayısı fazla. Öte yandan yem fiyatlarına yüzde 70 zam geldi. Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ancak üreticinin elindeki hayvanı eritmesi için zam yapmama kararı aldık. Kesim yerleri ile ilgili de sıkıntı yaşanmaz. Geçen yıl devletimiz gayet iyi tedbirler aldı. Keza salgın daha yüksek seviyelerdeydi. Bu yıl da aynı tedbirlerin alınacağını düşünüyoruz

Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma olarak kutlanacak.