Gündem

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! Beklenen gün geldi: Resmen donacağız!

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu açıklamasına göre sıcaklık mevsim normalleri altına düşüyor. Bazı şehirlerde mevsimin ilk kar yağışının görülmesi bekleniyor. Öte yandan pek çok kent için sağanak yağış uyarısı var. İşte bölge bölge son durum…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre çok soğuk hava geliyor. Bazı şehirlerde yılın ilk karı görülebilir. İstanbul, Sivas, Adana başta olmak üzere pek çok şehirde sağanak yağış var. Uzman isim Kerem Ökten de “kısa süreli sürpriz kar yağışı görülürse şaşırmamalı” dedi.

Sağanak Uyarısı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Antalya, Gaziantep, Kilis, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, (Sinop hariç) Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Tokat ve Kayseri’nin doğu ilçeleri, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.”

En Soğuk Yerler; Bursa, Eskişehir, Bilecik Ve Bolu

Uzman isim Kerem Ökten sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Perşembe ve Cuma günleri normallerin oldukça altına iniyoruz. En soğuk yerler; Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Bolu. Bolu dağında kısa süreli sürpriz kar yağışı görülürse şaşırmamalı. Uludağ ilk kar yağışını alacak. Geçen sene 23 Eylül’de ilk kar düşmüştü. Bu sene 22 Eylül…

Yağış geldi bile. Ok yönünde geliyor. Önce Avrupa yakası, sonra Anadolu yakası…”

Ege

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevreleri ile Kırklareli kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Osmaniye, Hatay kıyıları, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir hariç bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sivas çevreleri ile Kayseri’nin doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun ve Ordu çevreleri ile Tokat’ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Samsun çevrelerinde kuzeybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, Siirt, Gaziantep, Kilis ve Batman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.