Kamu

Bu meslekleri yapanlar dikkat: e-Devlet üzerinden başvuru yapana 5 bin TL destek!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. Bu nedenle hükumet esnaflar için kolları sıvadı. Yapılan düzenleme ile esnafa 3 ay boyunca 1.000 liralık hibe (gelir kaybı desteği) ve 750 liraya kadar kira desteği olmak üzere toplamda 5 bin lira ödeme yapılacak. 1 milyon 239 bin esnafa verilecek olan destek için e-devlet üzerinden başvurular ise bugün sona eriyor.

Tüm dünyayı etkileyen corona virüsü, Türkiye’de de ekonomik olarak sıkıntılara yol açtı. Salgın tedbirleri nedeniyle esnaflar maddi olarak zorluk çekmeye başladılar. Bu nedenle harekete geçen devlet esnaflar için hibe ve kira yardımı vereceğini duyurdu.

Kimlere destek verilecek?

Esnaflara verilecek olan desteklerden, taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş ve düğün salonu işletmecisi gibi küçük esnaf faydalanacak. Kira yardımını da ‘basit usüle tabi’ bulunan ve işyeri kirada olan esnaflar faydalanabilecek.

Destek ödeme tutarı ne kadar?

Yapılan açıklamalara göre, aylık 1.000 liradan 3 ayda toplam 3 bin lira hibe desteği alan bir esnaf, işyeri kiraysa, büyükşehirlerde aylık 750 lira olmak üzere 3 aylık toplamda 2 bin 250 lira alabilecek. Böylece esnaflar toplam 5 bin 250 TL destek alabilecekler. Esnafın kiradaki işyeri, diğer şehirlerdeyse aylık 500 lira olmak üzere 3 ayda 1.500 lira kira desteği alacak. Bu durumdaki esnafa hibe ve kira desteği toplamı 4 bin 500 lira verilecek. Esnaf desteğine başvuruda bulunmak isteyenler bugün içerisinde e-devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.