Genel

Bu illerde yaşayanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden bugünden itibaren 57 ile duyuruda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 57 ile sağanak ve fırtına uyarısında bulunarak sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı.

FIRTINA UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji’nin verilerine göre hafta başından itibaren yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş görülecek. İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 33 ilde sarı, 24 ilde turuncu kodu yayınlayarak fırtına uyarısında bulunuldu. Fırtına ve kuvvetli yağışın gün boyu etkili olması bekleniyor.

SARI KODLA UYARILAN İLLER

Adana (fırtına), Adıyaman (fırtına), Afyonkarahisar (gök gürültülü sağanak), Ankara (gök gürültülü sağanak), Aydın (gök gürültülü sağanak), Bartın (gök gürültülü sağanak), Bilecik (gök gürültülü sağanak), Bolu (gök gürültülü sağanak), Bursa (gök gürültülü sağanak), Çankırı (gök gürültülü sağanak), Denizli (gök gürültülü sağanak), Düzce (gök gürültülü sağanak), Edirne (gök gürültülü sağanak), Elazığ (fırtına), Erzincan (fırtına), Eskişehir (gök gürültülü sağanak), İstanbul (gök gürültülü sağanak), Kahramanmaraş (fırtına), Karabük (gök gürültülü sağanak), Kastamonu (gök gürültülü sağanak), Kırklareli (gök gürültülü sağanak), Kocaeli (gök gürültülü sağanak), Kütahya (gök gürültülü sağanak), Malatya (fırtına), Manisa (gök gürültülü sağanak), Mersin (fırtına), Muğla (gök gürültülü sağanak), Sakarya (gök gürültülü sağanak), Şanlıurfa (fırtına), Tekirdağ (gök gürültülü sağanak), Tunceli (fırtına), Şanlıurfa (fırtına), Uşak (gök gürültülü sağanak), Zonguldak (gök gürültülü sağanak).

TURUNCU KODLA UYARILAN İLLER

Aksaray (fırtına), Antalya (kuvvetli yağış), Balıkesir (gök gürültülü Sağanak), Bayburt (fırtına), Burdur (kuvvetli yağış), Çanakkale (gök gürültülü sağanak), Erzurum (fırtına), Giresun (fırtına), Gümüşhane (fırtına), Isparta (kuvvetli yağış), İzmir (gök gürültülü sağanak), Karaman (fırtına), Kayseri (fırtına), Kırşehir (fırtına), Kırıkkale (fırtına), Konya (fırtına), Nevşehir (fırtına), Niğde (fırtına), Ordu (fırtına), Rize (fırtına), Sivas (fırtına), Tokat (fırtına), Trabzon (fırtına), Yozgat (fırtına).

Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde aralıklarla yağış etkili olacak. Yağışlar İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’de kuvvetli, Antalya’nın doğusu ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli(50-100 kg/m2) yağışların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40- 80 km/sa) yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine karşı uyarırken, buzlanma ve don olayının da yaşan