Gündem

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 21 Temmuz’da kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu verilerini resmi sitesi üzerinden duyurdu. Kurum tarafından yayınlanan verilere göre; 21 Temmuz gününde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Rize’de meydana gelen sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetmiş, bir çok vatandaş mal kaybına uğramıştı. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü olumsuz hava koşullarına karşı uyarılarına devem ediyor. Kurum resmi sayfasından yapılan son değerlendirmelere göre; 21 Temmuz tarihinde Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Artvin, Tokat, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ TARAFINDAN YAPILAN UYARILAR

DOĞU KARADENİZ’İN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın (Salı) Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım düşmesi, trafikte aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ’DE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu gece ve yarın (Salı) sabah ilk saatlerde Orta Karadeniz’de kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Az bulutlu, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
EDİRNE 18°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu
İSTANBUL 21°C, 29°C
Parçalı bulutlu
KIRKLARELİ 18°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu
KOCAELİ 20°C, 28°C
Parçalı bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
İZMİR 24°C, 34°C
Az bulutlu ve açık
KÜTAHYA 15°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu
MANİSA 23°C, 36°C
Az bulutlu ve açık
MUĞLA 22°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, yarın (Salı) zamanla Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 25°C, 34°C
Az bulutlu ve açık
ANTALYA 25°C, 40°C
Az bulutlu ve açık
HATAY 24°C, 31°C
Az bulutlu ve açık
ISPARTA 20°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 17°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu
ÇANKIRI 16°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR 16°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu
KONYA 21°C, 33°C
Az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 15°C, 23°C
Parçalı bulutlu, yarın (Salı) yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
DÜZCE 19°C, 26°C
Parçalı bulutlu, yarın (Salı) yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
KASTAMONU 16°C, 26°C
Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
ZONGULDAK 21°C, 25°C
Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Tokat ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece ve sabah ilk saatlerde Orta Karadeniz’de kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
AMASYA 22°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu
RİZE 23°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
SAMSUN 23°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
TRABZON 24°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 16°C, 33°C
Az bulutlu ve açık, yarın (Salı) zamanla parçalı bulutlu
KARS 15°C, 31°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MALATYA 21°C, 38°C
Az bulutlu ve açık
VAN 16°C, 32°C
Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 21°C, 42°C
Az bulutlu ve açık
GAZİANTEP 23°C, 41°C
Az bulutlu ve açık
SİİRT 27°C, 41°C
Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA 27°C, 44°C
Az bulutlu ve açık