EkonomiGündem

2022 Asgari ücret ne kadar? Son kritik görüşme ile bugün karar verilecek

Asgari ücret ile çalışan vatandaşları ilgilendiriyor. Vatandaşlar merakta. 2022 yılı asgari ücret düzenlenmesi ne zaman yapılacak? Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen asgari ücret düzenlenmesinde karar verilemedi. Asgari ücret düzenlenmesi 4. toplantıya kaldı. İş veren ve işçi arasında net anlaşma sağlanamadı.
Hükümet, iş veren ve işçi kanadında temsilcilerin olduğu 3. toplantıda anlaşma sağlanamadı. 4. toplantı için net bir toplantı tarihi belirlenmedi. Yaklaşık 7 Milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret zam kararının bugün çıkması bekleniyor.
Türkiye’nin gündem maddesi asgari ücret ile ilgili 3. toplantıda da karar alınamadı. Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda asgari ücret ile ilgili karar alınamadı. Çalışma Genel Müdür Nurcan Önder “TİSK asgari geçim tutarını 3.100 TL, Türk-İş 3.579 TL öngörüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Karar Son Toplantıda Verilecek

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, “Parametreleri esas alarak belirli hesaplar yaptık. Bu 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında, eski formüle göre hesapladığımız zaman değişiyor. Son toplantıda karar verilecek” ifadelerini kullandı.
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “Sonuç almamız mümkün görünmüyor. Geldiğimiz noktada olumlu bir sonuç sağlayamadık. Çalışanların refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik.” dedi.