Genel

Bu hastalığı olanlar sokağa çıkmasın! Camları, kapıları kapatın: Fena geliyor!

Meteoroloji’den yayımlanan son hava raporuna göre kıyı kesimlere lodos uyarısında bulunuldu. Uzmanlar özellikle migren hastalarının lodoslu günlerde dışarı çıkmamasını hatta camı bile açmamalarını önerdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Hava durumu haritasında aşırı sıcaklar ve yağışlar dikkat çekiyor. Buna göre hafta sonu havası resmen kavuracak. Bugün birçok şehirde sağanak var. Lodos da çok kuvvetli olacak.

Marmara İle Ege Kıyıların Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ile Ege kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı İllerde Aşırı Sıcaklar Etkili Olacak

Cuma gününden sonra aşırı sıcaklar etkili olacak. Termometreler Kocaeli’de 32, İzmir’de 33, İstanbul’da 27, Batman’da 37, Diyarbakır’da 36, Antalya’da 35 dereceyi gösterecek.

Migreni olanlar Lodoslu günlerde dışarı çıkmamalı

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Salı ve Çarşamba günleri batı bölgelerde, İstanbul dahil, lodos migren ağrısına sebep olacak. Migreni olanlar Lodoslu günlerde dışarı çıkmamalı. Güneye bakan pencereler kapatılmalı. 2 saat sonra İstanbul’da lodos kuvvetlenecek. Şu anda yaprak kımıldamıyor. Özellikle Avrupa yakasında daha etkili olacak. Lodos ıslık sesi ile gelir. Baş ağrısına dikkat” ifadelerini kullandı.