Gündem

Bu Görüntüler İstanbul’da Çekildi ! Ne Sosyal Mesafe Ne Maske…

Corona virüsü ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramında Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yasağın bitmesinin ilk gününde İstanbul Esenyurt'ta bulunan bir alışveriş merkezi önünde uzun kuyruklar oluştu.

Corona virüsü ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu sokağa çıkma yasağının ardından evlerinde kalan vatandaşlar alışveriş merkezlerine akın etti. İstanbul Esenyurt’ta bir alışveriş merkezinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı vatandaşların maske takmadığı gözlemlenirken bazı vatandaşların da sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

POLİS EKİPLERİ İÇERİ GİRMELERİNE İZİN VERMEDİ

Öte yandan bugün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma izni verilen 0-14 yaş grubu bazı çocuklar da aileleriyle birlikte alışveriş merkezine geldi. Ancak polis ekipleri çocukların alışveriş merkezine girişlerine izin vermedi.

“BUGÜN İÇERİ GİRMEDİK”

Alışveriş merkezine giren annesini dışarıda bekleyen bir vatandaş ise geçen hafta alışveriş merkezine girdiklerini ancak bu sefer içeri alınmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çok girmek istiyordum. Eşyaları değiştirecektik. Bugün içeri girmedik. Annem alışveriş yapacak, biz eve gideceğiz”

“ÇOCUKLARI ALMADILAR”

Çocukları ile birlikte dışarıda bekleyen bir vatandaş ise “Bugün çocukların gezmesi var diye geldik ama çocukları almadılar. Denetim böyle bir şey, saygı göstereceğiz. Hanım içeri girdi, alışveriş yapacak. Biz de dışarıda bekliyoruz” dedi.