Genel

Bu E-posta’yı Aldıysanız Dikkat! Siber Saldırı Olabilir!

Dolandırıcılar, vatandaşın parasını çalmak için yeni yöntemler bulmaya devam ediyor. Daha önce cep telefonlarına gönderdikleri SMS ile ya da arayarak kişilerin tüm bilgilerini çalan dolandırıcılar, şimdilerde yeni bir yöntem geliştirdi. Son yöntemleri ise E-posta kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Gmail ve Outlook kullanıcılarını tedirgin eden yeni dolandırıcılık yönteminin detayları…

Sahte E-posta Alanlar Dikkat! Hemen Silin!

Dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşın karşısına çıktı. Son olarak E-posta kullanan herkesin dikkat etmesi gereken yeni bir açıklama yapıldı. Dolandırıcılar yeni yöntemle kişilerin tüm bilgilerini çalarak birikimlerine kadar ele geçirebiliyorlar. Gmail ve Outlook kullanıcılarını özellikle tehdit eden bu yeni yöntem nasıl işliyor?

Gelen tüm maillerin dikkatle incelenmesi gerekiyor. Çünkü dolandırıcılar siber güvenlik’ten bir mail geliyormuş gibi hazırladıkları maillerle vatandaşı ağına düşürmeye başladı. Kullanıcılara aboneliklerinin yenilendiği ya da aldıkları yeni ürüne ilişkin detayların gönderildiği bir e-posta gönderiliyor. Gelen e-posta’daki satın alımların kendisine ait olmadığını gören kullanıcılar, mailde bulunan iletişim bilgilerinden dolandırıcılara ulaşmış oluyor.

Kullanıcılar iletişim bilgilerindeki telefon numarasını aradıktan sonra dolandırıcılar kişilerin para iadesi yapılacak numarasıyla kişilerin finans bilgilerini alıyor. Ardından tüm birikimleri kendi bünyesine aktarıyor. Yapılan açıklamaya göre özellikle Gmail ve Outlook kullanıcılarının dikkat etmesi ve bu tarz bir e-posta aldığınız takdirde telefonla ulaşmak yerine maili silmek gerektiği öneriliyor.