Gündem

Bu da koronavirüs testi dolandırıcılığı: Dikkat!

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Özel hastaneler ile özel laboratuvarların koronavirüs testi yaptırılabilir” açıklamasının ardından dolandırıcılar harekete geçti. Ankara'nın birçok noktasına 365 TL’ye koronavirüs testi yapıldığına dair ilanlar asıldı. İlanlarda ‘Covid-19 testi. 3 saat sonra kesin sonuç. Yurt dışı çıkış onaylı ve 365 TL’ ifadeleri dikkat çekti.

Özel hastaneler ile özel laboratuvarların koronavirüs testi yapabileceklerinin açıklamasından sonra dolandırıcılar da harekete geçti. Ankara’nın birçok noktasına 365 TL’ye koronavirüs testi yapıldığına dair ilanlar asılırken, “3 saat sonra kesin sonuç. Yurt dışı çıkış onaylı ve 365 TL’ ifadeleri kullanıldı.

BirGün’ün habere göre, ilanda yer alan telefon arandığında cevap veren kişi, “PCR testi yapıyoruz. Yurt dışına çıkışlar için de 48 saat geçerli. Laboratuvar ortamında, doktorların ve hemşirelerin gözetiminde burundan örnek alıyoruz. Test fiyatını da 365 TL’den 300 TL’ye düşürdük” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA YARDIMCI OLUYORUZ

Sağlık Bakanlığı’nın özel sağlık kuruluşlarında PCR testi için 250 TL fiyat belirlediğini ve bunun üzerinde bir tutarı talep etmelerinin nedenine ilişkin soruya da, “Burası Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı bir laboratuvar. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği 250 TL’lik ücret devlet kurumları için geçerli. Test yaptırmak isteyen çoğu kişi Ankara Şehir Hastanesi’nde sıra sorunu yaşıyor ve biz de bu sorunu çözmek için böyle bir sistem geliştirdik, yardımcı oluyoruz. Test yaptırılan yerde sıkıntı, yüklenme fazla olduğu için böyle bir yol izledik. Bugüne kadar 100- 120 kişiye test yaptık. Test yaptırmak isteyenler için randevu oluşturuyoruz ve sıra beklemeden hemen test yaptırabiliyorlar” diye yanıt verdi.

BİZİM HİÇBİR İLGİMİZ YOK

İlan yer alan telefon numarasını yanıtlayan kişinin beraber çalıştıklarını belirttiği laboratuvarın yetkilileri ise, “Bu olayın bizimle uzaktan ve yakından ilgisi yok. Hukuki süreç başlatacağız. Sağlık Bakanlığı 250 TL ücret belirledi ve bu belirlenen ücretten 1 TL dahi fazla ücret alamayız” ifadelerini kullandı.