Ekonomi

Bu Bölümü Okursanız Mezun Olunca 26 Bin Lira Maaşla İşiniz Hazır

Konya Karatay Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun Pilotaj Bölümünden mezun olan öğrencilerin aylık 26 bin lira maaşla işe başladığı belirtildi. Öğrenciler eğitim için 400 bin lira ile 700 bin lira arasında para ödüyorlr ve meslekte ilerledikçe maaşları 94 bin liraya kadar yükselebiliyor.

Özel havacılık şirketlerinin artmasıyla birlikte hava ulaşımındaki hızlı büyüme ve gelişim süreci, nitelikli personel ihtiyacını doğuruyor. Bundan dolayı Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde geçen yıl Pilotaj Bölümü açıldı. Bu bölümde öğrenciler öğrenciler, beş yıl boyunca çeşitli teorik ve pratik eğitimler alıyor.

YÜKSEK MAAŞLARLA İŞ İMKANI

Öğrenciler pilotluk eğitimi için 400 bin lira ile 700 bin lira arasında ücret ödüyor. Öğrenciler mezun olduklarında yüksek maaşlarla iş bulabiliyor ve kısa sürede bu masraflardan daha fazla para kazanabiliyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

KTO Karatay Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürü Süleyman Doğan eğitim hakkında bir açıklma yaptı. Doğan açıklamalarında öğrencilerin Planör Pilot Lisansıyla başlatıldığını, sonrasında Hususi Pilot Lisansı (PPL), Öğrenci Pilot Lisansı (SPL) ile devam edildiğini, Sorumlu Pilot Uçuşu (PIC), Çok Motor Sınıf Yetkisi (MECR) eğitimleri verildiğini vurguladı.

Doğan açıklamalarının devamında öğrencilerin, dünyada revaçta olan bir mesleğe sahip olduklarını ve yüksek maaşlarla iş bulma şanslarının yüksek olduğunu belirterek şöyle devam etti:

* Pilot adaylarında aranan özelliklerin başında çok sağlıklı olmaları gerekiyor. Ayrıca temel matematik, fizik ve beşeri bilimleri de iyi bilmesi gerekiyor.

* Bu zorlu sürecin ardından öğrenciler, havayollarında 3 bin 400 Euro maaşla işe başlıyorlar ve 12 bin Euro’ya kadar çıkabiliyorlar. Bunlar pilotların normal maaşları. Fazla mesai, kıtalararası uçuşlar, yatıya kalma gibi ekstralarla 5-6 bin Euro gibi fazladan gelirleri de olabiliyor.

* Pilotluğa ilgi de son 10 yılda yüzde 50-60’lık bir artış var. Türkiye’deki yabancı pilot popülasyonunun yüksek olmasının etkisi büyük. Gençlerimiz de bu sektörde iş bulma şansının çok olduğunu bilerek bu işe yöneliyor.