Ekonomi

Bu bankalar kırmızı listeye düşenlere kredi veriyor!

Tüm dünyayı ekonomik olarak etkiyen corona virüsü salgını, Türkiye’deki vatandaşları da etkiledi. Bu nedenle pek çok vatandaş banka kredilerini araştırıyorlar. Ancak bazı vatandaşlar banka borçlarının 2 taksitini ödeyemediği için kırmızı listeye düşmüş durumda. Bu vatandaşlar için de bazı bankalar kredi imkanı tanıyor. İşte kırmızı listeye düşene kredi veren bankalar…

Salgın dönemi sonrası vatandaşların ekonomik olarak mağduriyet yaşamaması için bankalar çeşitli kredi kampanyaları başlattılar. Bu nedenle kredi sicili bozuk olan vatandaşlar kendileri için de ayrıcalık tanınıp tanımadığını merak ediyorlar.

Kırmızı listeye düşenler borçlarını ödemedikleri zaman yasal takibe alınırlar ve kredi çekmeleri imkansız hale gelebilir. Ancak yasal takibe girmeden önce başka bankadan borç alarak kredi borcunuzu kapatmanız mümkündür. Peki hangi bankalar kırmızı listeye düşe
vatandaşlara kredi veriyor?

Kırmızı listeye düşenlere kredi veren bankalar:

Garanti bankası, Ziraat bankası, İş bankası, Akbank, Finans bank, Aktif bank, Odea bank, Vakıf bank, TEB BANKASI

Kredi nasıl alınır?

Bankalardan kredi almak için başvurularda kefil ve ipotekle bankalara başvuruda bulunmak gerekiyor.
Devlet memuru, emekli, doktor gibi nitelikli mesleklerde çalışan kefiller bankaların kabulünü sağlayacaktır ayrıca ipoteğin ise ev, iş yeri, arsa tapusu olması gerekiyor. Düzenli geliri olduğunu iş yerinden belgelemek gerekiyor. Serbest çalışan vatandaşlar ise bilanço ve vergi kaydı belgeleri ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Kırmızı listeden çıkmak isteyen vatandaşların ise ilk olarak ilk olarak kredi ve kredi kartı borçlarını kapatması gerekiyor. Borçlarını düzenli ödeyen ve otomatik ödemedeki faturaları her ay düzenli ödeyen vatandaşlar, bankalara ödemelerini düzenli yaptığını kolaylaştırmış olurlar.