Ekonomi

Boşanmış Çiftler İçin Yeni Yönetmelik Geliyor! Sistem Tamamen Değişecek!

Nafaka konusu özellikle boşanmış çiftlerin en büyük problemi olmaya devam ediyor. Dava sonucu gereği süresiz nafaka ödeme durumunda kalan eski eşler için yeni düzenleme getirilmesi planlanıyor. Eski eşler, artık süresiz nafaka ödeme durumunda kalmayabilecek. Peki bu durum nasıl değiştirilecek? Nafaka ödemesine ne gibi bir model düşünülüyor? İşte detaylar…

Devlet Karşılayacak!

Boşanmış olan eşlere boşanma davası sırasında süresiz nafaka ödeme kararı veriliyor. Bu durumdan şikayetçi olan eşler için yeni bir düzenleme kararı alındı. İddialara göre Adalet Bakanlığı ve AK Parti yeni yargı paketinde nafaka ve boşanma konusunda yaşanan sorunlara ilişkin çözümler ve yeni modeller üzerine çalışılıyor.

Sabah’ın haberine göre çalışmayan kadınlara nafaka süresi bittikten sonra devlet tarafından ödeme yapılması modeli değerlendiriliyor. Böylece toplum vicdanında derin yaralar açan çocukların icra yoluyla tesliminin sona erdirilmesinin ardından herkesi olumsuz etkileyen boşanma ve nafaka konusunun da çözülmesi sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı fonlar ve kaynaklardan nafaka ödemesine katkıda bulunacak. Ancak bu uygulamanın bütçeye büyük yük getireceği için uygulanmasına sıcak bakmayanlar da bulunuyor.