EkonomiGündem

Borcunuz varsa sakın bu sitelere girmeyin: Duyuru yapıldı!

Borcu olan vatandaşlara önemi bir uyarı yapıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi borcu, trafik cezası gibi ödeme yapacaklara açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ödemelerle ilgili sahte internet sitelerine karşı uyarı geldi. Vatandaşların borçlarını öderken sahte internet sitelerine dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

BORCU OLANLAR DİKKAT!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. GİB’den yapılan açıklamada, “Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.” denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi: “Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir.”