GündemKamu

Borcu Olanlar Dikkat! İZSU Duyurdu: Yapılandırma Gelecek

İZSU borcu olan abonelerine duyurdu. Yapılandırma gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, birikmiş borcu olan abonelerine kolaylık sağlıyor. 30 Nisan 2021 tarihi ve öncesine ait borcu olanlar yapılandırmadan yararlanabilecek İZSU resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda,

Borcu olan vatandaşlar su ve atık su borçlarını yapılandırabilecek. Yapılandırmadan 30 Nisan 2021 ve öncesine ait borcu olan vatandaşlar yararlanabilecek.

İZSU, 7326 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından borcu olan vatandaşlara yapılandırma imkanı sunmaya başladı. Borcu olan vatandaşlar 7326 sayılı kanun kapsamında borçlarını peşin veya taksitlendirme yaparak ödeyebilecek. Vatandaşlara peşin ödemenin yanı sıra iki ayda bir ödeme yapabileceği şekilde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme kolaylığı da sağlanıyor.
Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 olan yapılandırma kapsamında ilk vade tarihine kadar peşin ödeme yapılması halinde, borcun gecikme faizinde yüzde 90’a varan indirim ve 18 aya kadar taksit imkanı verildi.  Taksitli ödemeyi seçen vatandaşlarımızın, ilk taksitin süresinde ödenmesi halinde gecikme faizinde yüzde 50’lik indirim sağlanacak. Yapılacak taksitlendirmelerde Yİ-ÜFE’ye göre belirlenen faiz tutarları üzerinden hesaplama yapılacak.

Yapılandırma yapmak isteyen vatandaşlar abone numarası ve kimlik bilgileri ile birlikte 31 Ağustos 2021 tarihine kadar aboneliklerinin bağlı olduğu İZSU hizmet binalarına gelerek müracaat edip borçlarında yapılandırma gerçekleştirebilecek.