GündemYaşam

Boğulma Tehlikesinin Bulunduğu Bu Yerlerde Denize Girmek Yasaklandı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok insan serinlemek için kendini sahil kesimlerine atmaya devam ediyor. Bu illerden İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’nin bazı ilçelerinde akıntının çok güçlü olması ve çok sayıda kişinin boğulması nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Onedio’nun haberine göre İstanbul, Şile’de Ayazma Plajı’nda dün denize giren üç kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Yapılan yoğun aramalar sonucunda kaybolan üç kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Diğer iki kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şile Kaymakamlığı ilçe sınırları içinde havanın rüzgârlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmeyi dün ve bugün için yasakladı. Sarıyer’de de jandarma vatandaşlara denize girmemeleri için uyarılarda bulundu.

Kandıra Kaymakamlığı İlçedeki Tüm Plajlarda Denize Girişleri Yasakladı

Koceli, Kandıra’da serinlemek için denize giren Özcan Demir, (22) dalgaların arasında gözden kayboldu. Demir’i arama çalışması başlatılırken, Kandıra Kaymakamlığı ilçedeki tüm plajlarda denize girişleri yasakladı.

Küçük Çocuğun Cansız Bedenine Ulaşıldı

Tatil için Ankara’dan Amasra’ya gelen Çankaya ailesi dün Bozköy plajına gitti. Burada, Talha Çankaya (13) ile birlikte denize girdiği babası ve eniştesi dalgaların arasında kaldı. Baba ve damadı kıyıya çıkarken Talha Çankaya ise kayboldu. Dalgıçların yaptığı aramayla üç saat sonra küçük çocuğun cesedine ulaşıldı.

Balıkçılar Kurtardı

Kastamonu’ da Çatalzeytin ilçesine bağlı Ginolu plajında denizde kaybolan Hakan K. ve Kemal B. ile ismi öğrenilemeyen bir kişi, balıkçılar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Denizden Cankurtaranlar Çıkardı

Sinop Akliman sahilinde ise serinlemek için denize giren Erdal T. ve yeğeni Ayşe U., akıntıya kapıldı. Cankurtaranlar tarafından denizden çıkarılan Ayşe U. ve dayısı Erdal T. hastaneye kaldırıldı.