GenelMuğla Haberleri

Bodrum’daki tatilcilere çağrı: Nüfusunuzu da Bodrum’a alın!

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçarak Bordum’da yaşamaya başlayan vatandaşlara Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan çağrı: “Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, koronavirüs (Covid-19) salgınından kaçarak Bodrum’da yaşamaya başlayan vatandaşlara seslerenerek, nüfus kayıtlarını da ilçeye aldırmalarını istedi. Tatilcilerin yaşadıkları şehirlere dönmediğini ve nüfusun 2 kat arttığını belirten Aras, Bodrum’da kalacaklara nüfuslarını ilçeye aldırma çağrısı yaptı. Aras, “Buraya kayıt olmaları istememizin sebebi ise gerçek nüfusunuzu yansıta bilirsek Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK’te o zaman bizim genel bütçeden alacağımız pay artacaktır” diye konuştu.

BODRUM’DA VAKA SAYISI STABİL KALDI

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, turizm açısında salgının fazla etkilenmediğini söyleyerek, “Yaz sezonunu çok iyi bir şekilde geçirdik. Türkiye’nin bir çok yerinde vakalar artarken Bodrum’da vaka ya hiç olmadı bazen de stabil kaldı. Bundan sonra da gerekli önlemleri alarak Bodrum’un güvenli bir kent olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde yaz dönemiyle de birlikte artan nüfusa göre yaptığımız denetimlerde sosyal mesafe kuralları, maske ve hijyen kurallarının hepsi bizim gözetimimiz altında tutuldu. Plajlarda, Pazar yerlerinde, sosyal alanlarda, işletmelerde büyük çaplı denetimler yaptık. Bulaşma riskini önlemek için bizim üzerimize düşen önlemleri aldık” dedi.

“KIŞ NÜFUSU 450 BİNE ÇIKTI!”

Eğitim sisteminin uzaktan eğitim şeklinde devam etmesinden dolayı pek çok tatilcinin geri dönemediğinin altını çizen Başkan Aras, “Uzaktan eğitiminde şu anda gündemde olmasıyla beraber Bodrum’a gelen nüfusun çok fazlada gitmeyeceği tahmin ediyoruz. 2. konut sahiplerinin ana kentlere dönmeyip Bodrum’da kalmaya devam edeceklerini görüyoruz. Bizim araştırmalarımızla beraber, 2. konut sahiplerinin geri dönmemesiyle birlikte oluşacak nüfus 350 ila 400 bine çıkıyor. Bizim normalde 176 bin 500 nüfusa hitap ediyoruz. Şu anda görünen o ki 2 kat bir nüfusla karşı karşıya kalacağız kış boyunca. Bunun için tabi ki önlemlerimizi alacağız” diye konuştu.

“BODRUM’U SEVİYORSAN BODRUMLU OL”

“Yazlık beldelerin kış nüfusuna göre ödeneklerini aldıklarını, devletten gelen payın nüfusa göre olduğunu değerlendirirseniz” diye devam eden Aras, “176 bin 500 nüfusuna göre alınan bu payların 400 bin nüfusa göre harcanacağı da burada bir gerçektir. Bunun için ya ekstra desteklenmemiz lazım, ya da Bodrum’da yaşayacak olan vatandaşlarımız da ilçemize kayıt olacak. ‘Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol’ diye her mecrada söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan iki katına çıkan nüfus nedeniyle ilçede trafik ve altyapı sorunları baş göstermeye başlarken, Bodrum’un nüfusu birçok ilin nüfusunu geride bırakmış durumda.