Muğla Haberleri

Bodrum’da vatandaşlar sahile akın etti! Kurallara uymayanlara ceza kesildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde normalleşme adımları doğrultusunda 65 yaş ve üstü ile 18 yaş altı kişilerin sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bunun üzerine hava sıcaklığının arttığı Bodrum'da sahiller doldu. Polis ekipler sokaklarda denetim yaptı ve kurallara uymayanları uyardı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 65 ve yaş üstü ile 18 yaş altı kişilerin sokağa çıkma yasağı kalktı. Bu doğrultuda vatandaşlar sıcak hava dolayısıyla dışarıya akın etti. Ekipler sokak ve caddelerde denetimler yaparak, kurallara uymayanlara uyarıda bulundu. Öte yandan Cumhuriyet Meydanı’ndaki denetimlerde maske takmayan 35 kişiye 364’er TL para cezası kesildi.

Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının 23 derece ölçüldüğü ilçede, sahillerin yanı sıra sokaklar da doldu. Bodrum’da Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarını tercih edenler, sosyal mesafe kuralına uyup, maske takarak denizin keyfini çıkardı. Kimi 65 yaş üzeri kişiler de sahilde torunlarıyla vakit geçirebilme fırsatı buldu.

EKİPLER KURALA UYMAYANLARI UYARDI

Polis ekipleri de sahilde denetim yapıp, maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayanları uyardı. İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu’nca 13 Mayıs’ta alınan karar ile il genelinde maskesiz sokağa çıkılmasının yasak olması nedeniyle Belediye Meydanı’nda da polis ekiplerince denetim yapıldı.

Maske takmayan, çenesine geçiren ya da sadece ağzını kapatacak şekilde takanlarla ilgili polis ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarların da değerlendirerek kontroller gerçekleştirdi.

Usulüne uygun şekilde maske takmayan kişiler uyarıldı.

Maske takmayan 35 kişiye ise kişi başı 364 TL para cezası kesildi. Denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.