GündemMagazin

Bodrum alev alev yanarken onlar deniz sefasındaydı!

Türkiye’nin iki gündür gündemine oturan ve yürekleri dağlayan yangınlar için mücadele sürüyor. Manavgat, Bodrum, Marmaris adeta ülkenin dört bir yanından alevler yükseliyor. Büyük markalar, vatandaş, ünlü isimler yangının yaralarını sarmak için ele ele verip seferberlik ilan ediyor. Yangın tüm Türkiye’nin yüreğini dağlarken bazıları Bodrum’da tatil keyfini sürdürmeyi tercih ediyor.

Her yer alev alev yanarken keyfini bozmadan tatilini sürdüren, denizin keyfini çıkaranlar gözden kaçmadı. Dumanlar yükselirken yüzmeye devam edenler görüntülenince ortaya şoke eden görüntüler çıktı. Vurdumduymaz davranan kalabalık, yangına ve dumanlara aldırış etmeden eğlenmeye devam etti.

Seferberlik çağrısı

Tatilcilerin yangını yok sayan görüntüleri şoke ederken diğer yandan ünlü isimler ve markalar ormanları yeniden yeşillendirmek adına fidan kampanyaları, maddi destek paketleri gibi yardımlar hazırladı. Ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarından peşi sıra paylaşımlar geldi.

Pınar Altuğ isyan etti

Pınar Altuğ isyan etti: Siz güzel vakit geçiriyor olabilirsiniz!

Pınar Altuğ yangınlarla ilgili üzüntüsünü dile getirdi ve “Ülkemin her yeri yangın yeri, ciğerlerimiz de öyle. Durdurulamayan yangın, kaybedilen canlar, yanan kül olan yuvalar! Sebep olanlar yatacak yeriniz yok! Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Tatillerine devam eden ve bunun duyarsızca paylaşanlara ise adeta ateş püskürdü. Altuğ paylaştığı hikayede, “Ülkemiz yanıyor, ağaçlar yanıyor, hayvanlar yanıyor, insanlar evsiz kalıyor hatta bizim gibi tatilde olan insanlar otellerinden tahliye edildi. Siz güzel vakit geçiriyor olabilirsiniz. Bunu Instagram’dan paylaşmasanız da o anlar hâlâ güzel azıcık empati yapsanız?” mesajını yazdı.