Sağlık

Böbrek taşı düşürmekte cinsel ilişkinin faydaları

Sık sık rastlanan böbrek taşından bir çok insan şikayetçi ve nasıl geçeceği konusunda endişeli. Bir araştırmaya göre haftada 3-4 kez cinsel ilişkiye girmenin böbrek taşlarını düşürmekte faydası olduğu doğrulandı. Cinsel ilişki esnasında salgılanan hormonlarında büyük rol üstlendiği söylendi. Kadınlarda ise düzenli ilişkinin böbrek taşlarının düşmesinde yardımcı olabileceği kanıtlandı.

Avrasya Üniversitesi tarafından yapılan ve “International Urology and Nephrology” dergisinde yayınlanan araştırmada 70 kadının idrar yollarında böbrek taşı olduğu belirlendi. Araştırmaya katılan 70 kadından bazılarına düzenli olarak ilişkiye girmeleri ve diğer kadınlara ise araştırma süresi boyunca ilişkiye girmemesi gerektiği söylendi.

KADINLARIN YÜZDE 81’İ İYİLEŞTİ

Araştırma sonucunda haftada üç veya dört defa ilişkiye giren kadınların yüzde 81’inin taşlardan kurtulduğu görüldü. Cinsel ilişkiye girilmemesi söylenen kadınlarda ise bu oran yüzde 50’de kaldı.

Bir diğer araştırmaya göre şok dalgası tedavisi gerektirecek boyuttaki bazı taşların bile düzenli ilişki ile dört haftada geçtiği gözlemlendi.

CİNSELLİK SIRASINDA SALGILANAN HORMONLAR ETKİLİ

The Sun’ın aktardığına göre uzmanlar, cinselliğin bazı önemli kasların kasılmasında yardımcı olduğunu ve taşların atılmasında rol oynadığını düşünüyorlar. Cinsellik esnasında salgılanan hormonların da bu sonuçta rolü olduğu belirtildi.