Dünya

BM’den ürküten rapor: 17 bin çocuk açıkta kaldı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’de İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda nüfusun yüzde 80’inden fazlasının yerinden edildiğini duyurdu.

Lazzarini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze’nin nüfusunun büyük bir kısmının sürgün edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, 17 bin çocuğun korumasız veya ailesinden ayrıldığına vurgu yaparak, 4 aylık süreçte Gazze’de 100 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini, yaralandığını ya da kaybolduğunu belirtti. Bu kayıpların nüfusun yaklaşık yüzde 5’ine denk geldiğini ifade etti.

Lazzarini, devam eden çatışmalara dikkat çekerek, savaşın devam etmesinin hiçbir taraf için kazançlı olmadığını, yalnızca acı, sefalet ve üzüntü getireceğini belirtti. Ateşkes çağrısında bulunan Lazzarini, Gazze, İsrail ve bölgedeki diğer yerlerde yaşayan insanlar için farklı bir yaklaşımın gerekliliğine vurgu yaptı.

Ölenlerin çoğu çocuk

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 7 Ekim’den bu yana gerçekleşen saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 27 bin 478 kişi hayatını kaybederken, 66 bin 835 Filistinli de yaralandı.