EkonomiGündem

Bitcoin Yatırımcılarının Dikkatine! Uzmanlar Uyarıda Bulundu, Yatırımlarınız da Dikkatli Olun!

Son yıllarda dünya genelinde popüler hale gelen bitcoin birçok alanda ödeme aracı olaraktan kullanılmaya başlandı. Güvenilirliği farklı kesimler tarafından tartışılsa da birçok alan da varlığından söz ettiren bitcoin yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Ancak son zamanlarda dünya genelinde pandemiden kaynaklanan ekonomik dalgalanmalardan bitcoin de nasibini aldı. Son zamanlar da Ukrayna- Rusya arasında yaşanılan gerilim kripto para piyasasını da etkilemektedir. Kripto paralar dünya genelinde ödeme aracı olarak kullanılırken Putin’in uluslararası ticarette ruble kullanılmasını istemesi kripto para piyasasını derinden sarsmıştır.

Uzmanlar Uyarıyor!

Dünya genelinde ki gündemler doğrultusunda aşağı ya da yukarı yönlü seyir gösteren kripto para piyasasın da her an değişiklikler yaşanması mümkündür. Kripto para piyasasının en güçlü coini olan bitcoin son haftalarda tarihi yükselişini yaşarken değişen dünya gündemi yüzünde düşüş yaşamaya başlamıştır. Uzmanlar % 7 civarında olan bu düşüş yatırımını bitcoinden yana kullanan yatırımcıların dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Diğer Coinlerde Durum Ne?

Kripto para piyasasının temeli bitcoin olsa da yatırımcıların dikkatini çeken birçok coin bulunmaktadır. Dikkatli incelenip dikkatli hamleler yapılarak güzel kazançlar elde edilebilecek birçok coin bulunmaktadır. Bitcoinden sonra en çok dikkat çeken ethereum bunlardan biri. Piyasa da yaşanan son dalgalanmadan nasibini alan ethereum kısa bir sürede kendini toparlayarak yatırımcılarını daha fazla üzmemiştir.

Kripto Para Borsasının Geleceği Var Mı?

2.13 trilyon dolar değerinde olan kripto para piyasası bitcoinde dalgalanmalar yaşansa da ayakta kalabilecek güce sahiptir. Bazı uzmanların bu konuda farklı görüşleri bulunmakta. Bir kısım uzman bitcoinin 45.000-50.000 dolar bandında varlığını sürdüreceğini söylerken, bazı uzmanlar ise olası 31.000 doların altına düşmesi halinde kripto para piyasasının yerle bir olacağını söylemekte.