EkonomiGündem

Bitcoin Sahiplerini Üzecek Haber! Düşüş Yaşanmaya Devam Ediyor

Dünyanın en çok tercih edilen kripto para birimi olan Bitcoin tarihi bir ilk yaşadı. Son dönemlerde genç yaşlı herkesin tercih ettiği yatırım aracı kripto para piyasası çalkantılı dönemler yaşamaya devam ediyor. 2021 yılının sonlarına doğru kripto paralarda başlayan çalkantılar 2022 yılının ilk haftaları itibariyle devam ediyor. Özellikle dünyanın en geniş çaplı kripto para birimi Bitcoin’de yaşanan dalgalanmalar kullanıcılarını endişe sokuyor.

Bitcoin’ de Yüksek Değer Kaybı

En hacimli para birimi olan bitcoin geçtiğimiz aylarda yakaladığı ani yükselişi koruyamadı. 2022 yılı ile birlikte yaşadığı dalgalanmalar ile birlikte bugün tarihi bir ilk yaşayan kripto para  birimi Bitcoin 40 bin Dolar civarına geriledi. Eylül ayından beri ilk defa bu denli bir düşüş yaşayan dünyanın en hacimli para birimi Bitcoin 2022 yılının ilk günlerinden bu yana yüzde 13 oranında değer kaybetti.

Kripto para piyasasının mihenk taşı Bitcoin üç ay önce yakaladığı yükselişi yeni yıl ile birlikte koruyamadı. An itibariyle 40 bin Doları gören Bitcoin’de yaşanacak gelişmeler kullanıcılar tarafından merakla takip ediliyor. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler kripto para piyasası ile ilgili dünya genelinde gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin bir sonucu olarak kripto para piyasasının yeni yılın ilk haftalarında oldukça fazla değer kaybına uğramasına sebep oldu.