Ekonomi

Birikimlerini vadeli mevduat hesaplarında değerlendirmek isteyenlere son çağrı: 6 gün içerisinde başvurana 512 TL ek ödeme yapılacak! Mevduat faizi

Rusya- Ukrayna savaşının devam etmesi ve diğer ekonomik faktörlerin varlıkları, döviz kurlarında ve altın piyasasında yukarı yönlü hareketlerin devam etmesine sebep oldu. Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz durumların hala var olması, gündelik hayat ürünlerine günden güne daha fazla zam yapılmasına yol açtı. Bu noktada yaşanan ekonomik krizden en az hasar ile kurtulmak isteyen vatandaşlar, Türk Lirası cinsinden birikimlerini nasıl değerlendirmeleri gerektiğini bulmak amacı ile arayışlara başladılar.

TL cinsinden varlıkları bulunan vatandaşların kısa sürede kazanç hedeflerine en olumlu yanıtı veren sistem, bankaların vadeli mevduat hesabı hizmetleri olarak açıklandı. Bu kapsamda bankalar, yalnızca mart ayı için geçerli olacak olan getiri oranlarını açıkladılar.

Bankalardan Kısa Vadede Yüksek Getiri Garantisi!

Vatandaşların içerisinde bulundukları ekonomik krizi en iyi şekilde yönetebilmek adına girdikleri arayışlara karşılık veren bankalar, döviz kurlarının ve altın piyasasının savaşa ve diğer ekonomik faktörlere bağlı olarak sürekli artışta olmasının TL cinsinden varlığı olan vatandaşların yatırımları için bir tehdit oluşturduğunu savundular. Bu kapsamda kısa vadede birikim katlama garantisi sunan bankalar, mart ayı vadeli mevduat faizi oranlarını açıkladılar.

En Yüksek Getiri Garantisini Hangi Banka Veriyor?

32 günlük mevduat faizi oranlarını açıklayan bankalar içerisinde en yükse getiri garantisi veren bankanın Alternatif Bank olduğu ortaya çıktı. Buna göre 30 bin TL’lik birikimini bankanın vadeli mevduat hesabına 32 günlüğüne yatıran vatandaşlara, 512,22 TL net kazanç garantisi verilmiş oldu.

30 Binlik Birikime Ne Kadar Kazanırım?

Bankalar, 30 bin TL’lik birikimler için 32 günlük vadede şu net kazançların garantisini verdiler:

  • Anadolu Bank: 449,75 TL
  • Odeabank: 456 TL
  • Fibabanka: 499,73 TL
  • ING Bank: 474,74 TL
  • Denizbank: 462,25 TL
  • Enpara: 362,30 TL
  • Yapıkredi Bankası: 368,55 TL