Gündem

Bir yere giderken İstanbulkart kullananlar dikkat: İki hafta sonra bitiyor!

İstanbul’da birçok vatandaş bir yere giderken toplu taşıma araçlarını kullanmak için İstanbulkart’a sahip. Bu kapsamda İstanbulkart sahibi binlerce kişiyi ilgilendiren duyuru yapıldı. İstanbulkart resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, kullanıcılara faizsiz avans verilecek. Söz konusu kredi için başvurular ise iki hafta sonra sona eriyor.

İstanbul’da vatandaşlara nakit avans desteği sağlanıyor. Bu kapsamda İstanbulkart resmi internet sayfası üzerinden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada İstanbulkart kullanıcılarına 600 TL ya da 1200 TL avans verileceği bildirildi. Kartlara yüklenen avanslar Destek Avans, gıda, temizlik, kırtasiye, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar için ve İstanbulkart’ın geçtiği her yerde kullanılabilecek. Avanslar için son başvuru tarihi 30 Kasım olarak açıklanırken, geri ödemelerin ise aylık 100 TL’lik taksitler halinde faizsiz, masrafsız yapılabileceği bildirildi.

Destek avansa başvurular nasıl yapılır?

Destek avansa başvurular https://kartsorgu.istanbulkart.com.tr/ adresi üzerinden yapılabilecek.

İstanbulkart’ı HES kodu ile eşleştirmek gerekiyor

İstanbulkart sahiplerinin kartlarını kullanmaya devam etmesi için HES kodu ile eşleştirme yapmaları gerekiyor. İstanbulkart’ınızla veya Sınırlı Kullanımlı Bilet’inizle HES kodunuzu eşleştirmek için https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresi üzerinden istenilen formu doldurabilirsiniz.