EkonomiGündem

Bir indirim müjdesi daha! Market, manav ve bakkallarda fiyatlar düşecek

Dolar kurundaki sert düşüşün ardından vatandaşlar zamlanan ürünlerin fiyatlarının düşmesini bekliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kurdaki düşüşün kısa sürede etiketlere yansıyacağı belirtildi. Türk lirasının değer kazanması fiyatları doğrudan etkiledi. Şimdi ise gözler market, bakkal ve manavlarda ürünlere gelecek indirimde…

Dolar kurunun düşmesinin ardından bir indirim müjdesi daha geldi. Etiketlere kısa sürede yansıyacak. Market, bakkal ve pazardaki sebze ve meyve fiyatları doğrudan ve dolaylı etkilerle düşecek. Sebze ve meyve üreticilerinin girdi maliyetleri şimdiden düşmeye başladı.

Türkiye’nin en büyük sebze meyve üreticisi konumundaki Antalya ve İzmir’den gelen açıklamalar, bu durumun fiyatlara yansımasının da hızlı olacağını gösteriyor.

‘DÜŞÜŞ OLUMLU YANSIYACAK’

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER) Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Doların düşmesine gelince çiftçimiz açısından olumlu yansıyacağını düşünmekteyiz. Çünkü 2-3 katına çıkan gübre fiyatları doların düşmesi ile bu sefer aynı şekilde geri gelmesini bekliyoruz. Bu akaryakıt düşüşü ülkemize, tüccarlarımıza, çiftçilerimize olumlu bir şekilde yansıyacak” dedi.

KISA SÜREDE ETİKETLERE YANSIYACAK

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Orhan Doğan ise şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın aldığı karardan sonra hafif bir düşüş oldu, şu anda fiyatlar tam tüketicinin alabileceği düzeyde devam etmektedir.”

Kurdaki düşüş akaryakıt fiyatlarını da aşağı yönlü etkiledi. Bu durum doğrudan nakliye masrafına etki edecek. Kısa vadede etiketlere ilk bu fark yansıyacak.

Halden çıkan sebze ve meyvenin fiyatı oldukça makul. Ancak bu durum halen market ve pazarlara yansımış değil.

Ekonomideki olumlu gelişmelerin kısa sürede etiketlere de yansıması bekleniyor.