Gündem

Bir ilden güzel haber! Koronavirüs vaka sayıları yüzde 70 düştü

Koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde alınan tedbirler olumlu etki etmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyardığı Kastamonu’da koronavirüs vakaları geçtiğimiz aya göre yüzde 70 azaldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kastamonu’da salgın vakaların yüzde 50 arttığını, yoğun bakım doluluk oranlarının ise yüzde 75’e ulaştığını açıklamasının ardından denetimler ve tedbirlerde sıklaştırıldı.

TEDBİRLER ARTMIŞTI

Kastamonu Valiliği tarafından filyasyon ekibi sayısı yüzde 50 arttırılarak 2 bin 500’e çıkarıldı ve buna ek tedbirler de devreye alındı. Salgınla mücadele kapsamında ek araç, gereç ve personel takviyeleri yapıldı. Vatandaşların şehir giriş ve çıkışlarında ateşleri ölçülmeye başlandı.

Vaka oranının yüzde 50 oranında arttığı Kastamonu’da alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda vakalarda büyük oranda düşüş yaşandı. İl dışından gelenlere uygulanan zorunlu izolasyon kararı sonrasında yapılan çalışmalar, filyasyon ve denetim ekiplerinin 3 bin 600 yerleşim yerinde gece gündüz demeden yaptığı çalışmalar sonrasında Kastamonu’da vaka oranları bir önceki aya göre yüzde 70 oranında azaldı.

Öte yandan, Kastamonu Valiliği tarafından salgının yayılma hızının önüne geçebilmek amacıyla şu ana kadar 11 yerleşim yeri karantinaya alındı.