Gündem

Bir hayat kurtarmak isterken katil oldu!

Sosyal medya, sevgilisi tarafından darp edilen kadını kurtarmak isterken 'katil' olan Kadir Şeker'i konuşuyor. Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, müdahale etmek istediği adamın saldırısına maruz kaldı ve çıkan boğuşmada saldırganı üzerindeki mevye bıçağı ile yaraladı. İşte detaylar...

Sosyal medya, sevgilisi tarafından darp edilen kadını kurtarmak isterken ‘katil’ olan Kadir Şeker’i konuşuyor. Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, müdahale etmek istediği adamın saldırısına maruz kaldı ve çıkan boğuşmada saldırganı üzerindeki mevye bıçağı ile yaraladı. Saldırgan hastanede hayatını kaybederken Kadir Şeker ise tutuklandı. Saldırganın yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan toplam 19 kaydının olduğu ortaya çıktı.
Trajik olayın ardından Twitter’da #kadiricinadalet etiketiyle 100 binden fazla paylaşım yapıldı.

Kadir Şeker’in bir kadın cinayetini engellediği ve kendisine katil denemeyeceği yönündeki paylaşımlardan öne çıkan bazı ifadeler şu şekilde:

“Bugün belki de Ayşe D. cinayetini konuşmuyorsak Kadir sayesindedir.”

“Bu çocuk benim gözümde kahramandır”

“Kadir Şeker, meşru müdafaa kapsamında beraat ettirilmelidir”

NASIL OLMUŞTU?
Ajansların aktardığına göre Konya’da yaşayan ve üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, dün kütüphaneden çıktığı sırada bir kadının darp edildiğini gördü.

Bir parkta Ayşe D. isimli kadını darp eden saldırgan Özgür Duran’ın, kendisine müdahale etmek isteyen Kadir Şeker’e de saldırması üzerine arbede yaşandı.
Saldırgan, elinden kurtulan ve kaçmaya çalışan Kadir Şeker’i yakalayarak tekrar saldırdı. Bunun üzerine Şeker, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçakla Duran’ı göğsünden yaraladı.

Hastaneye kaldırılan saldırgan yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek, Kadir Şeker’i ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına aldı.

TUTUKLAMA KARARI
Darbedilen Ayşe D. de ifadesinde Kadir Şeker’in kendisini kurtarmaya çalıştığını söyledi.
Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen ve göz yaşlarını tutamayan gencin yüzünde ve boğazında darp izleri olduğu görüldü. Kadir Şeker, emniyetteki işlemlerinin ardından “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.