Gündem

Bir Fabrikada Daha Patlama Oldu ! Hayatını Kaybeden Var: Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde Çaydeğirmeni beldesinde, salyangoz fabrikasında buhar kazanı patladı. Bu patlamada 1 kişi hayatını kaybederken çok sayıda ekip paylama alanına sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor.

Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde bulunan salyangoz fabrikasının buhar kazanı sabah saatlerinde patladı. Patlama sırasında fabrikada bulunan bir çalışan hayatını kaybetti. Fabrikada patlama nedeniyle büyük hasar oluşurken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde, salyangoz fabrikasında buhar kazanının patlaması sonucu işçilerden Bahattin O. hayatını kaybetti ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarına başladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından patlama hakkında soruşturma başlatılırdı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş patlama hakkında açıklamalarda bulunarak patlamanın ilk belirlemelere göre buhar kazanında meydana geldiğini vurguladı. Ayrıca Satılmış Gebeş açıklamalarında Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin fabrikadaki çalışmasının devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ”

“Hepimize geçmiş olsun. Çaydeğirmeni beldemizde bu sabah saat 5.30 saatlerinde tahlisiz bir kaza oldu. Patlama sesiyle uyandık. Bende yakın oturuyorum. Ardından jandarmamızla olay yerine geldik. Sağlık ekipleri ve savcımız da geldi. Patlamamız sebebi henüz belli olmamakla birlikte buhar kazanın bir patlama meydan gelmiş. Sebebi henüz nedir bilinmiyor. Fabrika sahibi kurallara riayet eden, makinelerin sürekli bakımını yaptıran bir tesis. Bizim de gurur duyduğumuz medarı iftarımız olan bir tesis. Vefat eden arkadaşımızda bizim yakinen tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Gerçekten çok vahim bir olay. Allah beterinden korusun. Allah böyle kazaları bir daha yaşatmasın. Rahmetlinin yakınlarından baş salığı diliyorum, iş yeri sahibine, beldemize ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz.”