Ekonomi

Bir banka daha öğrenci veya velilere nakit veriyor! Eğitim için 100 bin liraya kadar kredi

Halkbank tarafından eğitim destek kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya ile eğitim için 100 bin liraya kadar kredi verildiği belirtilerek 36 ay vade imkanı sağlandığı fiade edildi. Tutar ve ödeme koşulları hakkında Halkbank tarafından yapılan açıklamada “10.000 TL kredinizi 36 ay vade ve 52,50 TL tahsis ücreti ödeyerek, %1,71 faiz oranı ile alabilirsiniz. Ya da dilerseniz, aynı tutarı tahsis ücreti ödemeden, 36 ay vade ile %1,76 faiz oranıyla da alabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

KREDİ ÜST LİMİTİ 100 BİN LİRA

Halkbank tarafından yapılan açıklamada kredinin üst limiti 100 bin lira olarak belirtildi ve kredi ödemelerinin serbest ödemeli veya artan ile azalan taksitlerle veya 3 ayda bir ödemeli yapılabileceği belirtildi. Bunun yanı sıra ilk taksiti 2 ay ertelemeli kullanabileceğiniz vurgulandı.

BAŞVURU VE ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme kapsamında 10 bin lira kredi ve 36 ay vade kapsamında 52,50 lira tahsis ücretli yüzde 1,71 faiz oranı kapsamında aylık ödeme 395 lira olurken tahsis ücretsiz faiz oranı yüzde 1,76 ile aylık ödeme 399 lira oluyor.

Başvuruların sadece Halkbank şubeleri üzerinden yapılabileceği belirtildi ve örnek ödeme hakkında şu açıklama yapıldı:

Yıllık maliyet oranları faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

Tahsis ücretine %5 Banka Sigorta Muamele Vergisi(BSMV) dahildir.

Kredi faiz oranları Bankamızdan sigorta talep eden müşterilerimiz için geçerlidir.

Ürün kapsamında en fazla 100.000 TL kredi kullanılabilir.

Eğitim kredisinden ilköğretimden lise son sınıfa kadar eğitim öğretim veren Devlet Okulları, Özel

Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinli Kurslar, Spor Okulları, Yaz Okulları vb. eğitim ve kültür hizmetleri veren kurumların öğrenci velileri ve ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilir. Müşterilerin eğitim ücretini gösteren belgeyi/proforma faturayı ibraz etmesi ve müşteri beyan formunu doldurması gerekmektedir.

Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar.