GündemSağlık

BioNTech Aşısının Mucidi Uğur Şahin’den Flaş Açıklama Geldi! Koronavirüs Aşısı Değişecek Mi?

BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin’den flaş aşı açıklamaları yeni yıl ile birlikte yeni aşı gelebilir. Tüm dünyayı saran  koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Her geçen gün mutasyona uğrayan virüs için geliştirilen aşıların koruma oranları uzmanlar tarafından hala tartışılırken, BioNTech’in kurucu ortaklarından olan Uğur Şahin corona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiltere’nin Şahin corona virüsün mutasyona uğramaya devam edeceğini aktaran Şahin, şu an kullanılan aşıların bağışıklığını azaltacağının sinyallerini verdi. Şahin, “Gelecek yılın ortalarına doğru Covid-19 aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor çünkü virüs mutasyona uğruyor. Bu yıl yeni bir aşı geliştirmeye gerek yoktu. Fakat gelecek yılın ortalarına doğru çok daha farklı bir durum olacak” ifadelerini kullandı.

Mevcut Aşılar Delta Varyantının Etkisini Azaltabileceğini İfade Etti

Financial Times’a açıklamalarda bulunan Uğur Şahin, delta varyantı hakkında konuştu. Şahin, “Şu an baskın hale gelen Delta varyantı daha bulaşıcı fakat mevcut aşıların etkileyiciliğini azaltacak kadar da farklı değil” ifadelerini kullandı. Üçüncü doz aşıların ana varyantları kontrol edebilen Şahin, Corona virüsünün yeni mutasyonlara uğrayacağını ve aşıların etkisini azaltabileceğini İfade etti. Şahin, “Virüs kalacak ve virüs daha da çok adapte olacak. Değişikliğe uğrayacak yeni nesil virüslerin, şu ankinden daha kolay yönetilebilir olacağını öngörmüyoruz. Bu devam eden bir evrim ve evrim henüz başladı” dedi.

Şahin, Aşıya Gelecek Yıllarda Da İhtiyacın Olacağına Değindi

Gelecek yılda aşı programını da paylaşan Uğur Şahin, “Hali hazırda aşı olanlar için üçüncü doz aşı yapılacak ve aynı zamanda aşıya erişimi olmayanlara aşı temini sağlanacak” ifade etti. BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, Aşıya gelecek yıllarda da ihtiyacın olacağına da değindi.