Gündem

Biontech aşısı olanlar dikkat: Açıklama yapıldı!

BioNTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Şahin, sonbahar aylarına işaret ederek, vaka sayılarının artabileceğini belirtti. Öte yandan 3. doz aşıyla ilgili “Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur” dedi.

Prof. Dr. Uğur Şahin, 3. doz koronavirüs aşı hakkında konuştu. Şahin, şimdiye kadar iki doz aşı olan yetişkinlere güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıları yaptırma çağrısında bulunarak, “Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur” dedi.

SONBAHARDA VAKALAR ARTABİLİR

Şahin, Kölner Stadtanzeiger gazetesine konuşan BioNTech CEO’su, Delta varyantının etkisi ve yetersiz aşılama oranlarının sonbaharda insidans sayısında daha fazla artışa yol açabileceği konusunda uyararak, aşılamanın yanı sıra özellikle kapalı alanlarda enfeksiyonları kontrol edebilmek için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

DW Türkçe’nin aktardığı söyleşide Şahin, Koronavirüs aşısının bu yıl içinde 5-11 yaş arası çocuklara uygulanabileceği yönünde beklentisi olduğunu da açıkladı.