İzmir Haberleri

Binali Yıldırım İzmir için eğitim hedefini açıkladı!

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile iş insanı Ricardo Aliberti tarafından Menderes’te yaptırılan 24 derslikli Maurice Aliberti Esin Özgener İlkokulu’nun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Binali Yıldırım, “Tekli eğitim, İzmir’de yüzde 80 oranında. Hedef yüzde 100’e çıkarmak. Devlet elindeki bütün imkanlarla okulları yapmaya çalışıyor ama takdir edersiniz ki her zaman devletin kaynakları kafi gelmiyor. Yardımlaşarak, el birliği yaparak, bu işlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor” dedi.

12 EYLÜL ÜLKEMİZE ÇOK ZARAR VERDİ

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve iş insanı Ricardo Aliberti tarafından Menderes’in Cumaovası Mahallesi’nde yaptırılan 24 derslikli Maurice Aliberti Esin Özgener İlkokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.

Törene Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar ve çok sayıda davetli katıldı. 1200 öğrenci kapasiteli okulun açılışında konuşan Binali Yıldırım, 12 Eylül darbesinin ülkeye çok fazla zarar verdiğini söyleyerek, “12 Eylül Darbesi ülkemize çok zarar verdi ama nadirde olsa iyi yaptığı işlerden biri de 24 Kasım’ı öğretmenler günü ilan etmesi. O gün bugün, 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kutluyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın