Bilim

Oyunun Yıldızları Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oyun dünyasında büyük öneme sahip, e-spor maçlarının yayınlandığı ya da yayıncıların oyunlarını paylaştığı, canlı yayın platformu olan Twitch’in, Fionamed lakabıyla tanınan yayıncısı Figen Örtün ve Esporin’in kurucusu Christopher Leo Willekens’in eğlenceli sunumuyla gerçekleşen ödül töreni, “Monster Oyun Müzikleri Orkestrası”nın unutulmaz konseri ile başladı.

Toplamda 15 farklı kategoriden oluşan, 64 adayın yarıştığı ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Oyunun Yıldızları” ödülleri 2018 yılında oyun dünyasında bulundukları alanlarda üstün performans gösteren isimleri ödüllendirmek amacı ile Next in Game ekibi tarafından oluşturuldu. Kazananlar, oyun dünyasında yıllardır görev alan, hem Türk oyuncu topluluğunu hem de oyun dünyasındaki yayıncı, video içerik üreticisi ve e-spor alanındaki isimleri yakından tanıyan ve uzun süredir bu alanlarda sayısız projeye imza atmış isimlerden oluşan 9 kişilik bir ekip tarafından belirlendi.  

Güçlü kadından güçlü mesaj! 

Oyunun Yıldızları 2019’da iki farklı kategoride ödül kazanan tek Twitch yayıncısı “PQUEEN Pelin Baynazoğlu” oldu. Yıl boyunca en iyi sohbet yayını gerçekleştiren kişiye verilen “Yılın IRL Yayıncısı” ve en sevilen kadın yayıncısına sunulan “Yılın Kadın Yayıncısı” ödüllerini kazanan PQUEEN kürsüde yaptığı konuşma sırasında sevinç gözyaşlarına boğuldu.  
Büyük kitlelere sahip erkek yayıncıların aday gösterildiği Yılın IRL Yayıncısı ödülüne sahip tek kadın yayıncı olarak ödül törenine adını altın harflerle kazıyan PQUEEN, konuşmasında gündemdeki kadın cinayetlerine de parmak basarak, “Bizim istediğimiz tek şey yaşamak, yaşama hakkımız haricinde hiçbir şey istemiyoruz! Bütün güçlü kadınlar için alıyorum bu ödülü” sözleriyle tamamladı. 
Twitch, Youtube ve Facebook platformlarında, 5 Aralık Perşembe günü canlı yayınlanan Oyunun Yıldızları ödülleri sahiplerine verildikten sonra, gece kutlamalarla birlikte son buldu.  


İşte ödül alan isimler: 

Yılın Yaratıcı İçerik Yayıncısı: Kozmik Karınca 
Yılın Spor Oyunları Yayıncısı: Cem Bölükbaşı 
Yılın E-Spor Takımı: Futbolist 
Yılın E-Spor Oyuncusu: Çakıl ‘tsm_iroh’ Develi 
Yılın FPS Yayıncısı: Ferit ‘Wtcnn’ Karakaya 
Yılın Oyun İçerikli Kanalı: Enis Kirazoğlu 
Yılın Yükselen Yayıncısı: Şahin ‘h3x’ Latifi 
Yılın Farklı Oyunlar Yayıncısı: Batu ‘videoyun’ Bozkan 
Yılın Kadın Yayıncısı: Pelin ‘pquenn’ Baynazoğlu 
Yılın Moba Yayıncısı: Kaan ‘Elwind’ Atıcı 
Yılın IRL Yayıncısı: Pelin ‘pquenn’ Baynazoğlu 
Yılın Erkek Yayıncısı: Tuğkan ‘Elraen’ Gönültaş 
Yılın Battle Royale Yayıncısı: Cem ‘Mithrain’ Karakoç 
Yılın Auto Battler Yayıncısı: Şükrü ‘Uthenera’ Şentürk 
Yılın Yaratıcı İçerik Yayıncısı: Eren Aktan 

Bir yanıt yazın