Bilim

NASA uydusu görüntüledi, Dünya'dan daha büyük!

ESA (Avrupa Uzay Ajansı) ve NASA‘nın (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi) ortak projesi olan SOHO uzay aracı (Solar and Heliospheric Observatory), 1995 yılında uzaya fırlatıldı. NASA,SOHO ile Güneş hakkında bilgi toplanıyor, Güneş’in atmosferi ve yapısı hakkında araştırmalar yapıyor. SOHO sayesinde Güneş ile ilgili bir çok gözlem yapma şansı yakalandı. 

Şimdiye kadar yapılan en ilginç keşif

Uzay avcısı Scott C. Waring, ”SOHO’nun şimdiye kadar yaptığı en ilginç keşfini yaptı.” dedi.

Kanıt olarak fotoğrafı gösterdi

SOHO’nun EIT 195 kamerasından çekilen ve Güneş’i yeşil bir filtreyle gösteren fotoğrafı kanıt olarak gösteren Waring: ”İlk başta bu anomalinin Güneş’ten gelen bir magma veya materyal olduğunu sandım. Ancak dikkatli biçimde baktığım zaman nesnenin şeklinin çok mükemmel olduğunu gördüm. Modern ok başlarını andıran doğru açılar var gibi görünüyor. Doğal olarak oluşan bir nesne için bu kadar doğru açı çok fazla.” dedi.

Hesaplamalarda Güneş’in yarıçapını baz aldılar

Waring,  fotoğrafını çektikleri bu nesnenin Güneş’in yarı çapını baz alarak, Dünya’dan daha büyük olduğunu söyledi ve şöyle ekledi: ”Dünya milyarlarca yıl önce oluştu. Ama Dünya’dan daha önce oluşan ve akıllı türlere ev sahipliği yapan gezegenleri düşünün. Yabancı yaşam formlarının milyarlarca yıl içinde yapabileceği teknolojik gelişmeleri hayal edin. Yapmaları gereken tek şey yapay zekalı robotlarına emir verip, uzay gemileri inşa etmek olurdu. Böylesi bir teknoloji ile dev gemiler yapmaları, robotların gemiler için diğer gezegenlerden ve gök taşlarından gerekli malzemeleri toplamaları hayal değil”

NASA kanıtları yok ediyor!

Uzay avcısı, NASA’nın olayların üstünü kapadığı ve kanıtları yok ettiğini söylerken, NASA’dan olayla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Bir yanıt yazın