Bilim

İzmir, Turkcell TV+ platformunda rekor kırdı!

Zengin içerik listesiyle kullanıcıların severek kullandığı Turkcell TV+ platformu, Sen Nereye TV Oraya” sloganıyla çıktığı yolda, 2019 yılında 1,5 milyar saat izlenme rekoruna ulaştı. Zengin içeriğiyle her yaştan izleyiciye hitap eden Turkcell TV+’ta en çok çocuklara yönelik diziler izlenirken, filmlerde de komedi türü tercih edildi. 2019’da 15 milyon indirmeye ulaşmanın da sevincini yaşayan TV+’ı, kişi başına düşen dakikaya göre en çok izleyen iller İzmir, Ankara, Antalya, Eskişehir, Kayseri, Adana, Bursa, Mersin, Gaziantep ve Aydın oldu.

Beşinci yılını tamamlayan TV+ 2019’da ulusal ve yerel kanal seçkisini, HD ve UHD formatta yayın yapan kanal sayısını artırdı ve 4 adet UHD kanal sayısı ile Türkiye’de lider oldu. Ayrıca TV+’ta 93 HD, 4 4K olmak üzere kanal sayısı 156’ya ulaştı. Binlerce film, dizi, belgesel ve çocuk filmini seyirciyle buluşturan platform, spor içerikleriyle de spor tutkunlarının adresi olmayı sürdürdü. Futbolda dünyanın en prestijli liglerinden İngiltere Premier Ligi ve Alman ligi Bundesliga; basketbolda NBA’in yanı sıra Formula 1 ve MotoGP gibi dünyanın en önemli spor organizasyonlarını yayınlayan TV+, dünyanın bir numaralı tenis turnuvası Wimbledon ve Roland Garros’u, 4K kalitesi ile seyirciyle buluşturdu.

SADECE TV+’A ÖZEL İÇERİKLER

TV+ seyircisi için bu yıl, özel içeriklerle dolu bir yıl oldu. Wild District, Victor Lessard, Beyond Appereances, The Son gibi dünyanın merakla takip ettiği diziler sadece TV+ Özel kapsamında  yayınlandı. Büyük ilgiyle takip edilen bir diğer dizi olan Taboo da TV+ içeriklerine eklendi. Dünyada bilinmeyen hayatları, görülmedik yerleri konu alan TV+ özel yapımı belgesel “Saklı Dünyalar” serisi de 2019’da seyirciyle buluşan bir diğer özel içerikti. Ayrıca Türkiye’de sadece TV+’ta yer alan, dünyaca ünlü dönem dizilerine yer veren Epic Drama kanalı aracılığıyla Helen Hunt ve Sean Bean’in oynadığı, 2. Dünya Savaşı sırasında, cephenin gerisinde yer alan insanların sıra dışı yaşam öykülerine odaklanan, etkileyici drama Yanan Dünya – World on Fire ilk ve sadece TV+’ta yayınlandı.  Captain Marvel, Avengers: Endgame, Toy Story 4, The Lion King, Lego Movie 2, Batman: Hush gibi ses getiren ve Hollywood’un gişe rekortmeni filmleri, beyazperde gösteriminin hemen ardından ilk kez TV+’ta izlendi. Tüm bunların yanı sıra Türkiye sinemasının son dönem en dikkat çeken ve sevilen filmleri de bu yıl TV+’taki yerini aldı

Bir yanıt yazın