Bilim

Instagram, hücresel bağlantı kullanarak uygulamaya girenlere yepyeni bir seçenek sunacak

Instagram’a hücresel bağlantı kullanarak girenlerin internet tüketimini azaltmak için yepyeni bir seçenek sunacak.

Platform kullanılırken daha az hücresel veri kullanılmasını sağlayan bu özellik Android için geliştirildi. Özelliği seçen insanlar hem daha az veri tüketecek, hem de içeriği daha kısa yüklenme süreleri ile görüntüleyebilecek.

Üç seçenek sunulacak

Instagram, artık yüksek çözünürlüklü içeriklerin görüntülenmesi ve videoların önden yüklenmesi için üç seçenek sunacak. Ayarlarda “Hesap” sekmesi altında “Hücresel Veri Kullanımı” başlığındaki bu özellik ile video ve yüksek çözünürlüklü görsellerin önden yüklenmesi engellenebilecek. Bu özellik aktive edilerek Instagram’da yüksek çözünürlüklü içerikleri görüntülemek için “Hiçbir zaman”, “Yalnızca WiFi” ve “Hücresel Veri + WiFi” arasında seçim yapılabilecek.

Önümüzdeki günlerde dünya genelinde Android cihazlar için kullanıma sunulacak bu özellik ile Instagram, farklı internet hızları ve tüketim alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak daha fazla insana kesintisiz bir Instagram deneyimi sunmayı hedefliyor.

Instagram her saniye büyümeye devam ediyor

Güncel verilere göre Instagram 1 milyar kullanıcı sayısını aşmış durumda ve günlük aktif kullanıcı sayısı 500 milyonun üstünde. Ayrıca, 1 günde ortalama 95 milyon fotoğraf/video paylaşımı yapılıyor.

Bir yanıt yazın