Bilim

Google uyardı! Chrome 79'u indiren yanar!

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden olan Google, internet tarayıcıları arasında oldukça popüler olan Chrome sürümünün son çıkan versiyonu olan Google Chrome 79 sürümünde kritik hataların olduğunu açıkladı.

Google, geçen hafta yayınladığı internet tarayıcısı Chrome 79’un, uygulamadaki kritik bir hata nedeniyle indirilmemesi gerektiği konusunda kullanıcıları uyardı.

Oluşan hatanın sebebi olarak  WebView altyapısını kullanan Chrome 79, bazı kullanıcıların cihazlarındaki verilerin silinmesi olarak açıklandı. WebView tabanlı uygulamalarda yaşanan bu sorun geliştiriciler haricinde kullanıcıları da etkiliyor. Chrome 79’un bu hatası yüzünden kullanıcılar tüm verilerinin silinmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

Bunun temel nedeni ise uygulamaların depolama alanında devreye giren WebSQL ve localStorage yazılım sorgularının Google Chrome 79 sürümünde devreye girmemesi. Google tarafından yapılan açıklamada, hatanın çözümü konusunda henüz bir karar verilmediği ortaya çıktı. Bu sorun çözülene kadar uygulamanın son güncellemesinin cihazlardan kaldırılması tavsiye ediliyor.

Bir yanıt yazın