Gündem

Bilim Kurulu Üyesi’nden dikkat çeken açıklama geldi!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım" paylaşımıyla dikkat çekti. Aşı ve antikor konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü tedbirler konusunda da önemli uyarıda bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınının Türkiye’de 11 Mart’ta görülmesinin ardından sosyal medya hesabı Twitter’dan vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu kez “Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım.” notuyla dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

“AŞIYLA KAZANILACAK BAĞIŞIKLIK…”

Koronavirüse karşı yürütülen aşı çalışmaları ve antikor konusuna değinen Tevfik Özlü, şu ifadeleri kullandı: “Kovid 19’la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil. Virüsün, aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul”

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN”

Vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konusunda uyaran Özlü, “Sonuç: hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen” ifadelerini kullandı.