Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan flaş koronavirüs açıklaması!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Ceyhan, bazı meslek gruplarına test yapılması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde virüsü bulaştırabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor.'' dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter hesabından koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulundu. Ceyhan, bazı meslek gruplarına test yapılması gerektiğini belirterek, “Koronavirüsün kendisinde bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim ÜyesiProf. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüssalgına karşı alınan tedbirlerinin kısmen gevşetilmeye başlandığı ilk günlerde kuaför ve AVM’ler gibi işletmelerin açılmasının ardından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

“TEST YAPILMASI GEREKİYOR”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,koronavirüs taşıyan 400 bin kişinin aramızda dolaştığını belirterek, virüsü bulandırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine test yapılmasını gerektiğini söyledi.

Ceyhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde virüsü bulaştırabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor. Bir araya toplanmaların arttığı bu günlerde en azından virüsü bulandırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve bulunanlara izolasyon yararlı olur.”