Gündem

Bilim Kurulu Üyesi corona virüsü aşısının fiyatını açıkladı!

Corona virüsü aşı açıklamaları ardı ardına gelirken, Türkiye’de aşının fiyatının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Herkes tarafından merak edilen sorunun cevabını Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara verdi. Peki, Türkiye’de corona virüsü aşısı ne kadar olacak? İşte cevabı…

Dünya corona virüsüne karşı mücadelesine devam ederken sevindirici haberler peş peşe geldi. Yapılan açıklamalara göre virüse karşı etkili aşılar geliştirdi. Vatandaşlar corona virüsüne karşı geliştirilen aşının Türkiye’de kaç para olacağını merak ediyorlar.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yerli aşı ya da koronavirüs aşısının fiyatı hakkında CNN TÜRK’te katıldığı Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu.

Aşı kaç para olacak?

Kara corona virüsü aşısı hakkında yaptığı açıklamada, “Büyük oranda pandemi dönemindeki bu aşılar da ücretsiz yapılacaktır. Türkiye’de yüzde 99.9 ücretsiz olur.” ifadelerini kullandı.

Kara tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’nin özelliği şu, özellikle çocukluk çağındaki aşılarımız ve risk grubu dediğimiz aşıya ihtiyacı olan grubun aşıları devlet tarafından karşılanıyor. Büyük oranda pandemi dönemindeki bu aşılar da ücretsiz yapılacaktır. Türkiye’de yüzde 99.9 ücretsiz olur.