Gündem

Bilim Kurulu Bugün Toplanacak! Toplantının Gündeminde 3. Doz Aşı, Kısıtlama Olacak mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplantı yapacak. Hemen hemen her hafta yapılan toplantıda kritik konulara ilişkin kararlar alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle saat 17:30 ‘da gerçekleşecek ve toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak. Bilim kurulu toplantısında hangi kritik konular ele alınacak? İşte toplantının detayları ve gündemi…

Bilim Kurulu Toplantısın da Bugün

Bilim kurulu bugün saat 17:30’da video konferans yöntemiyle toplantı yapacak. 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşların 3’üncü doz aşı olmaya ihtiyacı olmadığını dile getiren Bakan Koca, bu kez “3. doz BioNTech aşısı ne zaman yapılacak” sorusuna “Yarın bilim kurulunun gündem konusu olacak.” yanıtını verdi.

Bu gelişmenin ardından Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Bilim Kurulu’nda üçüncü doz BioNTech aşısı ve yerli aşı TURKOVAC’ın süreci değerlendirilecek.

Toplantıda ayrıca 30 bin sınırındaki vaka sayısının azaltılması için izlenecek yol haritası görüşülecek. Salgının okullardaki seyri değerlendirilecek.