GenelGündem

Bilim adamları; ” Koronavirüs salgınını bitirecek maddeyi bulduk!”

İngiliz Sky News kanalı, bilim adamlarının koronavirüs hastalığını bitirecek maddeyi bulduklarını duyurdu.

Koronavirüs hakkında bilim dünyasından her gün yeni haberler geliyor. Edinilen son bilgilere göre ise İngiliz bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda virüsü öldüren bir madde buldukları öne sürüldü.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı’nda (DSTL) yapılan araştırmalarda, koronavirüs ‘ü yok eden bir madde bulundu söylendi. Tüm dünyanın gözlerini İngiltere’ye çeviren habere göre, sinek kovucu spreylerin içinde bulunan “Citriodiol” isimli materyalin koronavirüsü yok ettiği tespit edildi.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE SİNEK İLACI TEK BAŞINA ETKİLİ DEĞİL

Laboratuvar’dan açıklanan bilgiye göre koronavirüsün diğer türleri üzerinde etkili olduğu tespit edilen Citriodiol materyalinin yeni tip koronavirüs üzerindeki etkileri araştırılmaya devam ediyor. Yetkililer, virüs ile mücadelede yalnızca sinek ilacı sıkılmasının ise etkili olmayacağının altını çizdi.

ASKERİ KUVVETLER STOK YAPIYOR

Okaliptüs yaprakları ve gövdesinden elde edilen yağlarla oluşturulan Citriodiol maddesini içeren sinek ilaçlarının ordu tarafından stoklandığını da duyuruldu. Reuters ajansının “son dakika” haberi olarak Sky News’ten aktardığı bilgilerde DEET isimli kimyasal yerine Citriodiol kullanılan ilaçların ordu tarafından depolandığı belirtildi.