Gündem

Bikiniyle hasta tedavi eden hemşire olay olmuştu! Kimliği belli oldu

Rusya'nın Talu kentinde şeffaf koruyucu kıyafetin içine bikini giyerek hastaları tedavi eden hemşire, olay olmuştu. Hemşire hakkında soruşturma başlatılmıştı. Gelen son habere göre, hemşirenin kimliği belli oldu.

Rusya’da bir hemşire hava sıcak diye bikiniyle hastaları tedavi etmişti. Hemşirenin hastaları bikini ve şeffaf koruyucu kıyafet giyerek tedavi etmesi tepkilere yol açmıştı. Hemşirenin kimliği belli oldu.

Rusya’nın Tula kentinde bir hemşirenin, iç çamaşırı ve şeffaf koruyucu kıyafet giyerek hastaları tedavi etmesi olay yaratmış ve tüm dünyada manşetlere taşınmıştı.

Özel koruyucu giysi giymeyerek hem hastaların hem de kendisinin sağlığını risk ettiği için, hemşire hakkında soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti.

Ülkede tepkilere neden olayın ardından, hastanede giyim kurallarına uyulmasının daha sıkı kontrol edileceği açıklanmıştı.

Hemşire kendini savunarak çok zor şartlar altında çalıştıklarını, özel giysiyle uzun süre sıcak hava şartlarında çalışmaktan bunaldığı bu şekilde hareket ettiğini söylemişti.

Özür dilediği ifade edilen hemşirenin ismi ise açıklanmamıştı. Tüm dünyada olay yaratan hemşirenin kimliği sonunda ortaya çıktı.

23 yaşında olduğu öğrenilen Nadia adlı hemşire, aldığı tepkilerin ve uyarı cezasının ardındna bir kesimin de desteğini kazandı.

Tula Bölge Klinik Hastanesi’nde yaşanan olay sonrası, hastaların sağlık görevlilerin fotoğrafını çekmemesi için bir de kampanya başlatıldı.

Medikal eğitimini Ryazan Tıp Devlet Üniversitesi’nde tamamlayan Nadia, olay hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, genç hemşirenin mesai arkadaşlarından biri, “Biz galerinizdeki fotoğraflar değiliz, fotoğraflarımızı çekmekten vazgeçin” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Tula News’a konuşan bir vatandaş, Nadia’ya kızmanın yersiz olduğunu ve esas yapılması gerekenin, hastaneyi yeterince serin tutmayan hastane yönetimine kızmak olduğunu ifade etti.