Magazin

Bergen filmine, dijital platformlardan milyon dolarlık yayın hakkı teklifi! Disnep Plus, Amazon…

1980’li yıllarda tutunduğu arabesk piyasasında hem sesi hem güzelliği hem de özel yaşantısı ile gündemde kalmayı başaran şarkıcı Bergen, bir kadın cinayetine kurban olmuş ve hem eşi hem de katili olan Halil Serbest, hapse girmişti. O günden bu yana gündemde ki yerini koruyan Bergen’in hayatı, sineme perdesine taşındı.

4 Mart tarihinde vizyona giren Bergen filmi, kısa süre içerisinde gişe rekorları kırmayı başardı. Kaydedilmiş en yüksek kazanca sahip olan film, Bergen’in zorlu hayatını da gözler önüne sermiş oldu. Belki de aile içi şiddete maruz kalan milyonlarca kadının sonunun aynı olmaması konusunda da örnek teşkil eden film, bu sefer de başka bir haber ile gündeme geldi. Söylentilere göre dijital platformların, filmin yayın hakkını alabilmek adına bir savaş başlattığı öğrenildi.

“Disney Plus ile Anlaştı” Dendi!

Bugün itibari ile Türkiye’deki yayın hayatına başlayacak olan Disney Plus’ın, Bergen filminin yayın haklarını aldığı ve filmi yayınlayacağı iddia edilmişti. Ancak bu haberin bir kesinliğinin olmadığı ortaya çıktı. Televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, henüz bir anlaşmanın yapılmadığını dolayısı ile de netleşen bir yayın hakkı anlaşmasının yapılmadığını iddia etti.

Amazon’dan Milyon Dolarlık Teklif!

Bergen filminin gişede göstermiş olduğu başarıyı kendi bünyesinde sürdürmek isteyen dijital platformların, filmin yayın hakkını alabilmek için kıyasıya bir rekabet içerisinde olduğu öğrenildi. İddialara göre Disney Plus’tan sonra Amazon’un da filmin yayın hakkını alabilmek için milyon dolarlık bir teklifte bulunduğu bilgisi kaydedildi.

“Netflix’i De Unutmamak Lazım”

Henüz filmin hangi platform ile anlaşacağı gizemini koruyan bir konu iken Koloğlu, Netflix’in de unutulmaması gerektiğini ancak popülerliği süren Disney Plus’ın filmi yayınlamasının sürpriz olmayacağını ifade etti.