Gündem

Berber ve kuaförler yeniden kapanacak mı? Berber ve kuaförlerin çalışma saatleri ne oldu?

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle yeni kısıtlamaların uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz sene alınan kısıtlama kararları çerçevesinde AVM, berber, kuaför, market ve güzellik merkezleri 10:00 ile 20:00 arasında hizmet vermeye başlamıştı.

Küresel salgının devam etmesi nedeniyle Türkiye’de kısıtlamalar yeniden gündemde. Bu nedenle vatandaşlar eski yasakların yeniden uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Özellikle berber ve kuaförlere ilişkin kararlar internet siteleri üzerinden araştırılıyor.

Konuya yönelik henüz net bir açıklama gelmezken son alınan karar ise şu şekildeydi:

“Kuaförler ve berberler hafta sonu sokağa çıkma yasakları süresi boyunca kapalı kalacak. Hafta içi hizmet verebilen kuaförler gündüz 10.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında çalışacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kısıtlama açıklaması

Öte yandan geçtiğimiz Cuma namazı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhabirlerin sorularını yanıtladı. Burada kısıtlamaya ilişkin de açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben bakanıma bilim kurulunda bu konuyu çok farklı bir yere taşımanız lazım ve alınacak tedbirler gerek halkımızda gerekse öğrencilere yönelik çok daha farklı olmaması lazım ama dün bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Demek ki bilim kurulunun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata çok önem veriyorum. Vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim başat tedbirlerimiz olacak.” İfadelerini kullandı.