Gündem

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma saatleri değişti!

Corona virüsü salgını sonrası Türkiye’de kademeli normalleşme dönemine geçildi. Bu nedenle illere göre işletmelerin kapanış ve açılış saatlerinde farklılıklar yapıldı. Peki, berber, kuaför ve güzellik salonlarının faaliyet gösterme saatleri nelerdir? İşte cevabı…

Türkiye’de düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı) ve yüksek riskli (turuncu) illerde işletmelerin faaliyet saatleri değişti. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından illere genelge gönderildi. “İşyerlerinin Çalışma Saatleri” konulu genelgede kuaför ve berberlerin çalışma saatlerine de yer verildi.

Kuaför ve berberler saat kaçta açık olacak?

Yeni genelgeye göre, berber, kuaför ve güzellik salonu açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendi.

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Eskişehir Valiliği işletmelerin çalışma saatleri ile ilgili açıklama yaptı

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Daha önce açılış- kapanış saatleri belirlenmiş olan bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu ile terzi, ayakkabıcı ve benzeri işletmelerin açılış kapanış saatleri ile pazar yerlerindeki satış faaliyetlerinin 07.00- 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesine, uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri, işletmeciler, organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenmesine, İl- İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının ilgililere tebliğ edilmesine ve tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarılmalarına, uyarıcı ve uzman denetim ekiplerinin marifetiyle denetimlerin gerçekleştirilmesine birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde 3 gün, dördüncü ihlalde 1 ay süreyle faaliyet durdurma cezalarının uygulanmasına, kararlara uymayanların Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi kapsamında idari para cezası uygulanması, Türk Ceza Kanunu 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.”